Австралиец изобрети устройство за iPhone 5 и аксесоарите на Apple

flybridge1

ПРЕДИ да изхвърлите всички стари аксесоари на Apple, запознайте се с австралийския предприемач, който иска да направи всички от тях съвместими с зарядното устройство на iPhone 5 .

Джейсън Бърд е индустриален инженер от Куинсланд, Австралия, който е изобретил Flybridge – устройство, което ви позволява да свързвате всички Apple устройства с новия конектор с почти всички 30-пинови аксесоари като зарядни устройства.

След появата на iPhone 5 се появиха много оплаквания,  че изведнъж новия конектор направил всички техни свързващи устройства неизползваеми.

flybridge-kickstarter

Apple пусна адаптер, за да реши проблема, но потребителите продължават да се оплакват от проблеми при зареждане и  трансфер на данни, защото 30-пиновия адаптер не е съвместим с повечето iPhone, IPAD или  iPod аксесоари.

Така че, вместо да  чака за решение, Джейсън решава да изобрети устройство, с което да използва всички свои стари аксесоари.

Проектът бил толкова успешен, че Бърд планира да пусне цяла гама от продукти, които да функционират с Flybridge, но за сега той запазва това в тайна.