До края на 2013 г. се очакват прозрачни смартфони

polytron's_transparentsmartphone     Видео на прозрачен смартфон прототип поражда надежди, че новата технология ще достигне до нас най-рано края на тази година.

     Въпреки, че е популярна концепция във филми, прозрачния смартфон изглеждаше предназначен само за  научната фантастика.

Но тайванската технологична компания Polytron изглежда са направили истински скок в тези технологии, според доклад от Mobile Geeks.

     Концепцията на телефона е мулти-тъч смартфон, който използва Polytron Glass технология – което е по същество молекули на течни кристали в OLED дисплей. Когато е изключен, кристалите имат облачно бял вид, но когато на дисплея е включен, те могат да показват текст и изображения в някои части на екрана, докато в остава прозрачен в другата му част.

Очевидно е, че основните компоненти като батерията, SIM и SD картите не са прозрачни, но както подсказва и видеото, идеята е да са скрити, докато технологиите напреднат до там, че те също да бъдат прозрачни.

Докато технологията изглежда е в началните си етапи, Polytron са оптимисти относно прозрачните смартфони. Мениджърът на  Polytron Сам Ю заяви, че вече работи с редица големи (макар и анонимни) производителите на мобилни телефони. Ю допълни, че частично прозрачните телефоните са вече на път: „Това ще се случи до края на 2013 г. Повярвай ми.“