Кой таблет е по-добър – Google Nexus 7 или Samsung Galaxy Note 8 ?

Google Nexus 7vs.Samsung Galaxy Note 8Ако слуховете са верни, корейският гигант Samsung ще пусне на пазара по-малък таблет.

Samsung Galaxy Note 8 е като средният брат между Samsung Galaxy Note 2 и Galaxy Note 10,1. Samsung изглежда да се осланя на популярността на Note 2 и въвежда категория на малките таблети .

Две от вълнуващи характеристики на таблета са, че той ще бъде оборудван с най-новата версия 4.2 Jelly Bean OS и ще има S-Pen стилус. Според уебсайта SamMobile, новия таблет ще бъде с LCD дисплей с 1280×800 пиксела резолюция и 5-мегапиксела основна камера и 1.3-мегапиксела предна. Други спецификации включват 2 GB оперативна памет, 32GB вградена памет, поддържка на microSD карта за допълнителено съхранение, както и мощна 4600 mAh батерия.

Ако слуховете се окажат вярни, Samsung ще се сблъска с Nexus 7 на Google в битката за категория на малките таблети .

Потребителите вече ще имат повече възможности, когато става дума за мини таблет. По-долу е сравнение на двата малки таблета.

Дисплей – Samsung Galaxy Note 8 ще бъде с 8-инчов LCD или Super AMOLED дисплей с 1280×800 пиксела резолюция. Google Nexus 7, от друга страна, е със 7-инчов LCD екран.

Процесор – Все още не е потвърдено, дали предстоящият Samsung Galaxy Note 8 ще е с новия осемядрен процесор Exynos 5 или със стария четириядрен Exynos 4 процесор, заедно с 2GB оперативна памет. Google Nexus 7 е с четириядрения NVIDIA Tegra 3 процесор с 1GB RAM.

Операционна система – Носят се слухове, че Samsung Galaxy Note 8 ще дойде с най-новата 4.2 Jelly Bean OS. Google Nexus 7 първоначално е пуснат с Androidv4.1 Jelly Bean и е обновен до версия 4.2.

Вътрешна памет – Samsung Galaxy Note 8 се предполага, че ще има до 32GB вградена памет с поддържка на microSD карта за допълнителено съхранение. Google Nexus 7 е на разположение с 16GB и 32GB вградена памет.

Камера – Говори се, че Samsung Galaxy Note 8 ще има 5-мегапиксела основна камера и 1.3-мегапиксела предна. Google Nexus 7 е с 1.2MP предна камера.

Батерия – Samsung Galaxy Note 8 би трябвало да дойде с мощната 4600 mAh батерия. Google Nexus 7 е с 4325 mAh батерия.

Samsung потвърдиха, че Galaxy Note 8 ще направи своя дебют следващия месец на събитието MWC. Тогава ще можете със сигурност да сравните двата модела таблети.