Най-новия Dual-SIM смартфон на Samsung – Galaxy Grand

samsung-galaxy-grandНовия апарат на Samsung ще се отличава с огромен 5-инчов дисплей и операционна система Android 4.1 Jelly Bean.

Android 4.1 Jelly Bean е разширена с фирмен софтуерен набор от Samsung, който освен всичко останало позволява едновременна работа с две приложения в съседни прозорци. За това без съмнение ще помага и двуядрения SoC чип (чийто точен модел не се споменава) с работна честота 1,2 GHz. За съжаление, резолюцията на големия дисплей е само 480х800 точки, но като се има предвид хардуерната окомплектовка от средно ниво може да се предположи, че това е с цел да се спести от цената, която по всяка вероятност ще е порядъчно „демократична“.

Интересен е фактът, че смартфонът Samsung Galaxy Grand ще се предлага във варианти както с един слот за SIM карта, така и с Dual-SIM такъв. Апаратът поддържа традиционните стандарти за връзка GSM и HSPA+, което загатва, че по принцип е предназначен за пускане в глобален мащаб. В спецификациите виждаме също Wi-Fi и Bluetooth 4.0 модули, както и стандартния набор от сензори и датчици: акселерометър, жироскоп, магнитометър, сензор за външна осветеност и за близост. Вградената флаш-памет за съхранение е само 8 GB, но тя може да бъде разширена посредством microSD слот за карти с капацитет до 64 GB.

Сред другите особености на апарата са наличие на 8-мегапикселова камера на задния панел, 2-мегапикселова на предния и батерия с капацитет 2100 mAh. За сега не се споменава нищо за ориентировъчната цена и датата за пазарна поява на апарата.