Първи поглед над Sony Xperia Tablet Z

xperiatabletz

     Вероятно най-красивото устройство на MWC тази година беше Xperia Tablet Z. Японската компания наистина са се постарали с устройството в опит да грабнат дял от пазара на мобилни услуги.  Той е с гланцово чернен панел, 10.1-инчов дисплей, невероятно тънък (6,9милиметра), лек (495грама) и най-вече елегантен.

Таблетът може да оцелее при потапяне в плитки води – за разлика от своя предшественик –  Xperia Tablet S.
xperia-tablet-z1
Освен да външната му красота, има още 99 други причини, поради които можем да обикнем този таблет и дисплея е на върха на списъка. Sony има 1920 х 1200 пиксела  LCD дисплей, с добри цветове, жизнени и свежи изображения, въпреки че не изглежда да се справя много добре на ярка светлина.
Основната му камерата е с 8.1-мегапикселов сензор – бяхме силно впечатлени от качеството на улавяне, което е по-добро, отколкото при iPAD 4 – плюс 2.2-мегапикселова предна камера, която е идеална за тези, които използват онлайн услуги като Skype.
xperia-tablet-z2
Под капака характеристики включват 32GB вградена памет, 2GB оперативна памет, Wi-Fi и 3G/4G способност и мощен четириядрен 1.5GHz Snapdragon процесор, който е очевиден по време на работа с Xperia Tablet Z. Плъзнете пръст с леко докосване и Tablet Z веднага реагира – не успяхме да срещнем никакво забавяне на устройството, въпреки че все още е твърде рано да се каже, тъй като ние само трябваше да си играем с него само 45 минути.

    По отношение на операционната система, тя работи с операционната система на Google Android 4.1 Jelly Bean, която в момента се използва от няколко устройства, включително Samsung Galaxy S3.

     Забелязохме обаче няколко незначителни проблема, все пак. Повърхността на таблета е податлива на зацапване, така че ще изисква постоянна поддръжка и липсата на светкавица на основната камера подсказва, че няма да прави перфектни изображения на слабо осветени места.