Смартфоните и таблетите водят до феномена на „цифровия мулти-таскър“

Multi-tasking

Ставайки все популярни в целия свят и сред технологичните компании,  смартфоните и таблетите  все повече се обогатяват  с ново съдържание. Според глобално проучване на KPMG, потребители в целия свят искат повече медия изживяване, на повече устройства, което означава, че потребителите стават“ цифрови мулти-таскъри“.

Феноменът на „цифровия мулти-таскър“ е най-разпространен в Китай, където 60% от потребителите казват, че гледат телевизия и в същото време използват интернет. Британците също са фенове на „мулти-таскинга“, според проучването 45% от потребителите във Великобритания казват, че гледат телевизия, докато използват интернет, и в същото време 39% гледат телевизия по време на четене на вестници, а 27% гледат телевизия и сърфират в социалните мрежи.

Това създава невероятен набор от възможности за технологии на медийнте компании, много от които се опитват да разработят модели, които са печеливши и които наистина да задоволят огромните нужди на потребителите за преживявания.

Според доклада, Китай може да се похвали с най-високия процент на притежание на смартфони и таблети, следвани от Сингапур (78% от китаците притежават смартфон, 51% – таблет, а в Сингапур 73% от потребителите притежават смартфон, 41%  – таблет). Процентите на притежание за Северна Америка и Европа са по-ниски, а в Обединеното кралство например, 28% от потребителите имат таблети и 57% смартфони.