С какво ще бъде по-добър смартфона iPhone 5S

iphone-5sАpple възнамерява да реализира премиерата на още няколко атрактивни мобилни устройства през годината в опита си да продължи да разширява своето влияние в сектора, твърдят анализаторите. Конкуренцията в пазара на смартфони и таблети се очертава като по-силна от всякога през 2013г. и именно с премиерата на нови продукти гиганта от Купертино планира да привлече вниманието на потребителите. Според данните първите две устройства с логото на Apple, които ще видим през юни или юли ще бъдат актуализирана версия на iPhone 5, както и нов смартфон с името iPhone 5S, предаде cnet.

В действителност първият от тях ще представлява бюджетна версия на смартфона, която ще е фокусирана към по-ниския ценови сегмент и ще се продава за $350-$450. За да намалят цената на модела от Apple ще използват по-евтини материали в създаването му, а според аналзаторите устройството ще може да бъде купено в шест различни цвята и ще е с дебелина от 8,2мм. Успоредно с него компанията подготвя и обновеният iPhone 5S, който ще се захранва от по-бързият Apple A7 процесор и ще разполага със сензор за пръстови отпечатъци.

Смартфонът ще предложи на потребителите и по-добра камера, която ще е оборудвана с f2.0 обектив и нова Smart LED светкавица, като останалите му спецификации се очаква да бъдат идентични с настоящото поколение. През третото тримесечие на 2013г. Apple възнамеряват да обновят и портфолиото си от таблети с представянето на iPad mini 2, който ще разполага с Retina дисплей и това се очертава като най-добрата му характеристика. Компанията подготвя и нова версия на iPad с 9,7-инчов дисплей, която ще бъде по-лека и тънка от сегашното поколение на пазара, а премиерата на устройството също ни очаква през есента на 2013г.