iPhone 5 – най-тънкия смартфон в света!

iphone_5

      Всички слухове и спекулации приключиха днес, тъй като Фил Шилер се качи на сцената и ни показа как изглежда истинския iPhone 5. Най-известния смартфон е изработен от стъкло и алуминий, а Apple се хвалят с основание, че е най-тънкия смартфон в света. Те са успели да поберат всичко във вътрешността на 7,6 милиметра дебелина (с 18% по-тънък отiPhone 4S).
И двете статистики са впечатляващи, но Apple са го постигнали, макар че същевременно правят iPhone 5 по-голям. Както се очакваше, смартфон използва 4-инчов 16:9 дисплей с резолюция от 1136 х 640, което е 326ppi. Apple също успяха да интегрират директно докосване на дисплея, който го прави най-прецизния сензорен екран на пазара. Като добавим и фактът, че дисплея изглежда по-добре с наситеността на цветовете му е увеличена с 44%.
ISight камерата също е подобрена. Тя е с 25% по-малка, но с 40% по-бързо прави снимки. Тя е 8MP (3264 х 2448), със светкавица, има хибриден IR филтър, обектив с пет елемента, f/2.4 бленда и панорамен режим, който има възможност за заснемане до 28MP снимки. Тази магьосница заснема 1080p видео, с режим на откриване на лица, по-добра видео стабилизация и заснема изображения по време на запис на видео. Само впечатляващи неща!
Комуникацията е вече много по-бърза. HSPA +, DC-HSDPA, и LTE се поддържат от един чип, един радио модул и динамична антена. Вече няма да ви се налага да чакате много, докато сваляте приложения на новия си IPhone 5 .

Използвания досега 30-пинов порт е заменен с по-малък и по-бърз, за който чухме по-рано. Apple разработват адаптер за периферни устройства, които използват стария 30-пинов порт, но той още не е готов.
И така получавате по-голям екран, по-добър безжичен интернет,и по-добър звук на цената на живота на батерията ли? Грешка. Батерията на IPhone 5 е действително по-добра в сравнение със своя предшественик, постигайки 8 часа 3G разговори, 3G браузване и LTE сърфиране, 10 часа WiFi браузване, или видео, и 40 часа възпроизвеждане на музика. В режим на готовност ще отидат 225 часа между две зареждания.

Причината да е наистина страхотен е, че новия iPhone 5 ви придава усещане за лукс и същевременно ви предлага нов по-стилен дизайн.