HTC обещават нови изживявания с нова камера

HTC camera

     На своя уебсайт, HTC подсказват, че планират да предложат нови „изживявания“ благодарение на нова камера, макар и все още да не са обявили новия си флагман сред смартфоните.     Това най-вероятно ще се случи по-късно този месец. Но докато чакаме, слуховете говорят за нова три-сензорна камера.
Интересно е да се отбележи, че според източници на Pocket Lint, „запознати с материята“, камерата на новия смартфон HTC ще използва три 4.3-мегапикселови сензорни слоя, за да възпроизвежда един-единствен образ. Всъщност не е чисто нова идея: Sigma вече използва три-сензорен дизайн за Foveon X3, които открива червени, зелени и сини светлини в три различни слоя. Един многослоев сензор не може дори и това, а просто действа като обикновен сензор, който се наслагва – както PureView на Nokia – за да се получи по-отчетливо изображение.
Разбира се, Pocket Lint може и да грешат и новото изживяване с камерата на HTC може да бъде нещо съвсем различно като цяло. Едно нещо е сигурно макар и то е, че ще разберем всичко при обявяването му от HTC на 19 февруари.