HTC First Vs Samsung Galaxy S4 Vs Apple iPhone 5S: По-добро Facebook изживяване или по-мощен смартфон?

facebook-sig

     Знаем, че повечето от вас, потребителите на смартфони предпочитат достъпът до Facebook през мобилните си телефони, отколкото през компютрите. А бихте ли предпочели поради тази причина новия HTC First Facebook телефон пред най-популярните смартфони, които очакваме скоро да се появят като Samsung Galaxy S4 или Apple iPhone 5S?

htc-first

 

HTC First

     Като за начало трябва да знаете, че този телефон дори не се доближава до Galaxy S4 по отношение на процесорна мощ и  по точно е предложение от среден клас. HTC First работи с Android 4.1 Jelly Bean с начална тема на Facebook  и е с 4.3-инчов дисплей с резолюция от 1280×720 пиксела. Телефонът е с двуядрен 1,4 GHz Snapdragon процесор и 1 GB оперативна памет и има вътрешна памет от 16 GB, но няма възможност за допълнително увеличаване на паметта. Има  2000 mAh батерия, която със сигурност ще снабди телефона с дълъг живот. Друг основен недостатък е 5 MP основна камера, която не е особено задоволителна, а предната камера е с прилична резолюция от 1,6 MP.

GALAXY-S-4

Samsung Galaxy S4

     Galaxy S4 събра много внимание в медиите доста по-рано преди излизането си. Наследникът на популярния Galaxy S3 е с 5-инчов Full HD дисплей и се предлага в две версии – едната с четириядрен 1,9 GHz Snapdragon 600 процесор, а другата с Samsung Exynos 5 8-ядрен процесор. И двете версии имат 2 GB оперативна памет. Има 13 MP основна камера и 2 MP предна камера с много допълнителни функции. Има и доста интересни функции, добавени в телефона, като например проследяване на окото и плаващи сензорни възможности. 2600 mAh батерията поддържа телефона достатъчно време.

iPhone-5SpngApple iPhone 5S

     За предстоящото устройство на Apple, което ще конкурира Galaxy S4 вече има много слухове. Можем да очакваме по-голям екран от 4-инчовия на iPhone 5. И разбира се – по-мощен – слуховете твърдят, че Apple може да постави A6X или пA7 процесор  в новия си iPhone. Може да има iSight камера, 13 MP основна камера и Smart Flash, която да възпроизвежда цветовете по-добре в условия на слаба осветеност. Но за повече подробности ще трябва да изчакаме Apple да обяви iPhone 5S.