iPhone 5 и 4s изпревариха Samsung Galaxy S III по реализирани продажби

iphone5_beat_Samsungs3

      iPhone 5 на Apple надмина Samsung Galaxy S III през последното тримесечие, като най-продаван смартфон в световен мащаб, според доклада на Strategy Analytics, публикуван вчера.

     За последното тримесечие на 2012 г. Apple са продали 27,4 милиона бройки iPhone 5 в световен мащаб, който печели пазарен дял от 12,6%. За разлика от тях, Samsung са продали едва 15,4 милиона смартфона Galaxy S III като са взели само 7,1%  пазарен дял.

     Главния анализатор на Strategy Analytics Нийл Шах приписва успеха на iPhone 5 на „качествения дисплей, широкото му разпространение в много страни и щедрото субсидитане на операторите“. Продажбите по време на празниците също така са допринесли за солидните продажби на телефона. IPhone 5 беше стартиран през септември, така че четвъртото тримесечие на миналата година е първото пълно тримесечие на продажбите.

     iPhone 4S на Apple зае второ място преди Galaxy S III с продажби от 17,4 млн. и пазарен дял от 8%.

    Въпреки това, Samsung със сигурност ще се опита да си възвърне надмощието с дебюта на следващия си Galaxy S смартфон. Компанията ще проведе събитие в Ню Йорк на 14 март, в която се очаква да обяви Galaxy S IV . И тъй като най-вероятно няма да излезе нов iPhone до края на годината, Galaxy S IV би могъл да представлява заплаха за своя най-голям съперник.

     „Samsung Galaxy S III отдавна е доказал, че е много популярен сред потребителите и операторите в цяла Северна Америка, Европа и Азия“, добави говорителя. „Въпреки това, търсенето в световен мащаб на Galaxy S III изглежда е достигнало своя връх и Samsung със сигурност ще се стремят да пуснат Galaxy S IV през следващите седмици, за да отвърнат на удара срещу  Apple.