iPhone 5S ще има сензор за пръстови отпечатъци и NFC

Apple fingerprint-sensor

     Въпреки че iPhone 5S вероятно ще изглежда почти същия като iPhone 5, това не означава, че няма да има  нови интересни функции.

Нов слух твърди, че iPhone 5S ще имат NFC чип заедно със сензор за пръстови отпечатъци, и че те ще работят в тандем, за да разрешат лесни транзакции.

Според китайски източник, Apple работи с Chipbond Science and Technology в Тайван, за да разработят сензор за пръстови отпечатъци за iPhone.

По-рано тази година, Минг-Чи Куо от KGI съобщи, че Apple ще пусне iPhone 5S със сензор за пръстови отпечатъци. Звучи малко необичаено, но от миналата годин Apple работи с производител на сензори за пръстови отпечатъци – AuthenTec. Те също са подписали сделка с австралийска компания, наречена Microlatch, която е специализирана в биометрична сигурност чрез NFC.

Слуховете са, че сензорът за пръстови отпечатъци ще бъде под бутона „Home“. Когато потребителите въведaт паролa или искат да разрешат купуване на стока, те могат просто да поставят своя палец на „Home“ бутона и сензора ще отключи конкретните функции.

Очаква се Apple да пусне iPhone 5S това лято. Според слуховете смартфонът ще бъде с актуализирана камера, по-бърз процесор и ще бъде на разположение в разнообразни цветове.