Nokia ще въведе Lumia с 41-мегапикселова камера

Nokia Lumia 41MP

     Бившият лидер на пазара на мобилни телефони работи усилено, опитвайки се да си възвърне водещите позиции и пазарен дял. От Nokia са решени да заемат главна роля в света на смартфоните, благодарение на нова камера.

      Един от най-важните фактори при избора на смартфон за повечето потребители е качеството на камерата . За това и производителите  постоянно се опитват да подобрят тяхната функционалност и качество, за да привлекат все повече клиенти към своя продукт.

    Финландската компанията вече работи по интегрирането на невероятна 41-мегапикселова камера в своите смартфони Lumia. Но дали новата камера ще успее да постигне заложените цели на Nokia, oсобено след като много хора твърдят, че толкова много мегапиксели са ненужни за камерата на един телефон.

    Оказва се, че Nokia решила да инвестира в компанията Pelican Imaging, която произвежда камери, които използват множество оптики и обединявайки ги заедно се заснема едно изображение. Процесът не е много по-различен от този на фотоапарата Lytro.

lytro-camera

    Lytro е фотоапарат, въведен на пазара в края 2011 г., който напълно промени идеята за цифровата фотография. На кратко – първо заснемате изображението ислед това го фокусирате. Камерата улавя изображението от всички аспекти като ви позволява след самото заснемане да избирате или да променяте ако желаете зоната на фокус.

Lytro Camera

     И тази функция може би ще я видим в следващите смартфони на Nokia. Би било доста полезна функция във вашия мобилен телефон, като се има предвид колко пъти стремейки се да не изпуснем интересн кадър, заснемаме едно размазано петно.

    Но дали тази камера ще бъде достатъчна, за да вдинге Финландската компания за мобилни телефони отново на върха? Кой знае? Но за тези, които са останали верни на марката, боравенето с  „новата Lumia“ ще бъде едно истинско изживяване.