Nokia Lumia 928 и Sony Xperia ZR: новите допълнения към подиума на смартфоните

nokia-Lumia-928

     Само в рамките на няколко дни два големи производителя на смартфони – Nokia и Sony представиха своите нови мобилни телефони, които спадат към най-новите въведения на пазара на необикновените мобилни устройства.

     Миналата седмица Nokia обяви предстоящата поява на смартфона Lumia 928, който ще бъде най-зашеметяващия смартфон на компанията. Наследникът на Lumia 920 ще се присъедини към останалите си събратя и бъде с операционна система Windows Phone 8.  Този смартфон изглежда, че ще акцентира най-много върху своята камера, която работи с иновативната технология за изображения на Nokia PureView , включително нейната оптична стабилизация, която позволява на потребителите да заснемат без размазване на снимки и видеоклипове, дори в условия на слаба осветеност.  8.7-мегапикселовата камера на новия Nokia флагман разполага с широкоъгълен обектив Carl Zeiss и ксенонова светкавица.

Xperia ZR

      Sony също са се съсредоточили върху любители на фотографията, но съвсем в друг стил технология. От самото начало на линията Xperia, компанията пускаше на пазара смартфони и таблети в един и същ стил, като много от тях са и с водоустойчив дизайн. Със своята Sony Xperia ZR, компанията тръгва в съвсем друга посока, издигайки техниката си до нови висини или в случая – дълбочини. Наследникът на Sony Xperia Z предлага най-високота степен на водоустойчивост, като заснема снимки и Full-HD видео до дълбочина  метър и половина под водата.