Samsung Galaxy Grand дебютира на страхотна цена

galaxy grand

     Samsung Galaxy Grand е телефон, който обещава да ни даде най-доброто от Samsung Galaxy S3 и Galaxy Note 2 в по-достъпнен смартфон и за сметка на това без да ни лишава от добри специфики.

Всъщност това е малко подвеждащо, тъй като спецификациите на Galaxy Grand са много далече от тези на водещата гама, но пък е постигнал добър баланс на дизайна между двата топ модела на Samsung.

Galaxy Grand идва с 5-инчов екран, което означава, че потребителите-фенове на по-големия размер на екрана, ще намерят нещо, което да харесат. Макар и да е с шокиращо ниска WVGA резолюция.

Може би се чудите защо сме толкова шокирани, добре, по-голям 5-инчов размер на екрана, тези пиксели са доста опънати наистина, което води до резолюция 187ppi.

Това не може да е от значение за тези, които просто обичат по-голям екран по време на път, но ако видите повечето от новите мобилни телефони (разбира се по-скъпите), ще ви е трудно да усетите, че получавате модел от последно поколение.

Въпреки това, като погледнем под капака нещата започват да звучат по апетитно. Например, Galaxy Grand има 1.2GHz двуядрен процесор с 1GB оперативна памет. Има един куп нови уиджети, за да играете и да се забавлявате, което го прави вече по-примамливо предложение.

Камерата на гърба на Samsung Galaxy Grand е 8MP с LED светкавица, 2MP камера отпред и възможност за запис на 1080p при 30 кадъра в секунда. Скоростта на затвора й е впечатляващо бърз и както можете да видите предната камера прави отлични снимки.

front camera galaxy grand
За съжаление Samsung Galaxy Grand не е оборудван с Pen S, но като се има предвид, че няма „Note“ в номенклатурата, това едва ли е изненадващо.
Бяхме впечатлени с възможност за сърфиране в интернет на Samsung Galaxy Grand, макар и само от скоростта, а не на качеството на страниците, които се показват. Подобно на другите в Galaxy диапазона, Grand се бори с нисък на брой пиксели и впоследствие не дава най-доброто видео възпроизвеждане или предоставяне на уебсайта, особено когато е в намален мащаб.
Samsung Galaxy Grand дебютира с цена от 599.00 лв., а за тази цена повечето от потребителите със сигурност ще бъдат привлечени.