Samsung Galaxy Note N8000 – най-мощният Android таблет

galaxy n8000Samsung Galaxy Note N8000 се отличава с възможността да работи със стилус, наречен S-pen, който освен за въвеждане на ръкописен текст се използва за прецизно скициране, рисуване, изрязване на обекти и поставянето им в бележки и записки. В допълнение таблетът може да се превърне в пълнофункционален лаптоп с помощта на клавиатурен док. Моделът на Samsung разполага с четириядрен процесор на 1.4 GHz и 2 GB ROM, до 32 GB вградена памет и SD слот, така че мултитаскингът не е предизвикателство. Таблетът дори предлага разделяне на екрана за едновременна работа с две приложения и функцията Popup video, чрез която продължавате да гледате филм в миниатюра (с произволен размер), докато сърфирате в интернет например. Samsung Galaxy Note 10.1 осигурява бърза интернет връзка не само чрез Wi-Fi, но и през 3G, като SIM картата може да бъде използвана и за провеждане на телефонни разговори – екстра, рядко срещана при таблетите.

Стилусът S Pen, познат от Galaxy Note, е невероятен инструмент, без който работата с Note 10.1 нямаше да е толкова приятна. Той разполага с бутон за пре­включване на функциите, включително скициране и работа с вградения Photoshop Touch за постигане на оптимален резултат. В приложението S Note с него може да записвате бележки, чертежи, да оформяте картички или пък си водите дневник. Добавени са функциите Shape Match и Formula Match, първата разпознава и „изправя“ нарисуваните от вас геометрични фигури, а втората „превежда“ в четлив вариант и изчислява ръкописните формули.

Големият 10.1” екран дава възможност за работа с няколко приложения паралелно – той се разделя на две, за да си водите записки, докато гледате уебинар. Или пък четете уроци по рисуване в браузъра и в същото време се упражнявате на S Note.

Познатата от Galaxy S III функция Pop-Up Play, която ви позволява да гледате филм в миниатюра докато пишете мейл или сърфирате, е налична и тук. Разликата е, прозорецът на минимизирания видеоплейър може да се увеличава или намалява с пръсти до произволен размер. Поддържа се 1080р Full HD видео, дори ще може да гледате любимите си предавания през стриймове безпроблемно, тъй като интернет връзката е още по-доб­ра с HSPA+ 21 mbps и Wi-Fi Channel Bonding на 130 Mbps. Всички тези удоволствия са подкрепени от мощната 7000 mAh батерия, която може да издържи до 9 ч в стендбай режим и над 5 ч  браузване и слушане на музика.