Samsung Galaxy S4 впечатли своите фенове

galaxys4

     Samsung обяви своята най-лошо пазената тайна, но въпреки това вълнуваща – Galaxy S4. Разкритият миналата вечер в Ню Йорк Galaxy S4 ще заеме мястото на Galaxy S III като нов флагман смартфон на Samsung, със своя впечатляващ 5-инчов 1080p Super AMOLED дисплей с плътност на пикселите 441ppi – със значителен скок над дисплея на Galaxy S III (306ppi)  и над ретина дисплея на iPhone 5 (326ppi). Подобно на миналогодишният модел, дизайнът е претърпял някои забележителни подобрения –  включително по-тънък панел около новия дисплей и лъскава метална лайсна около страните.

     Но може би най-вълнуващи нови възможности, който има са способността да проследява движенията на потребителя, включително новите функции „Smart Pause“, „Air View“ и нов вид сензорно докосване. Galaxy S4 използва предната камера, за да се засече кога потребителят поглежда в страни от видеото, което гледа и автоматично спира възпроизвеждането му. Air View, от друга страна, позволява на потребителите да преминат през страниците с един замах на ръката си. Новото сензорно докосване заема функцията на писалката на Samsung и тя се прилага на пръстите ви, което ви позволява да отбележите и задържите курсора върху даден елемент, за да го видите.

     Samsung също направи големи подобрения в технологията на камерата. Galaxy S4 разполага с вградена 13-мегапикселова камера, по-добра от 8-мегапикселовата камера на Galaxy S III, която използва нови функции – Dual Shot, Eraser, Drama Shot и Sound & Shot. Dual Shot ви позволява да заснемате изображения от предната и задната камера едновременно, докато Eraser заснема няколко кадъра, така че можете да премахнете нежелани обекти, Drama Shot съчетава всички действия от заснемането с „burst“ функцията в един кадър (например, ако някой подскача,можете да видите всички етапи на скока в едно изображение) и Sound & Shot улавя пет секунди от изображенията и звука преди да е натиснат бутонът за снимане.

Dual_Shot

Dual Shot

drama_shot

Drama Shot

sound-shot

Sound & Shot

     Телефонът работи с Android 4.2.2 Jelly Bean, но Samsung са вмъкнали и пакет от своя нов софтуер. Като например, GS4 ще пристигне с услуга за публикуване на фотоалбум, както услугата на Apple – поздравителна картичка , която ви позволява да проектирате потребителски албум със снимки директно от телефона си, които да изпратите в дома си. Нещо повече, S4 акустира и със S-Преводач, който работи в реално време и поддържа девет различни езика, докато S Voice Drive подобрява GPS способността за шофиране. Той също така разполага с вграден инфрачервен предавател за контрол на вашия телевизор и други устройства в вашия център за забавляния.

     Galaxy S4 се захранва от процесора Exynos 5 Octa, който беше представен на CES през януари, като „първият в света“ 8-ядрен мобилен процесор.  В някои страни, обаче, ще се изпращат само модели с четириядрен процесор. Galaxy S4 идва с 2GB оперативна памет – два пъти по-голяма от тази на iPhone 5 и 16GB, 32GB или 64GB за памет за съхранение и 2600 mAh батерия, приблизително 23% по-силна от тази на Galaxy S III. Той също е три грама по-лек и 1мм по-тънък.

     Смартфонът Galaxy S4 ще стартира през април в 155 страни и 327 оператора с двете версии 4G LTE и 3G.