Sony подготвя нов водоустойчив смартфон, наследник на Xperia Z

Sony Xperia

     Очаква се новият телефон да се появи на пазара с името Xperia ZR с IP58 показател за водоустойчивост и вероятно с по-висока степен от тази на предишния Xperia Z. Това означава, че може да бъде потопен на половин метър дълбочина, при това без да се появи какъвто и да е дефект и да се налага бързо да го изсушавате. Ще можете да използвате телефона подвода без всякакво притеснение от последващи вреди.

    Sony Xperia ZR ще бъде с 4.6-инчов екран, 720x1280p резолюция и 13-мегапикселова камера с Exmor RS сензор. Последователят на  Sony Xperia Z ще пристигне с 1.5GHz четириядрен процесор Qualcomm S4 Pro чип, с 2 GB оперативна памет и 2300 mAh батерия. Телефонът ще има вградена памет от 8 GB и ще има възможност за допълнителна памет посредством microSD карта памет.

     Новият Sony смартфон се очаква да бъде с дебелина малко над 10 mm и тегло 140 грама. Няма да има същият стъклен заден панел като на Xperia Z и се предполага ще бъде по-евтин, в сравнение със сегашният смартфон лидер на Sony.

    Xperia ZR се очаква да бъде обявеня през третото тримесечие на тази година. Миналия месец Sony пусна Xperia A на японския пазар, който се отличава с по-добър дисплей. Друг телефон, с кодово име „Gaga“ в момента е в процес на изработка от Sony, който се очаква да се появи с 5-инчов 1080p Full HD дисплей, 2 GB оперативна памет, както и  процесор Snapdragon 600 и 32GB вградена памет.