Xperia Z – най-новият смартфон на Sony

Xperia_Z

На 7 януари 2013 в Лас Вегас, САЩ, Sony представи новия си смартфон с Android – Xperia Z. С 5-инчов Full HD 1080p Reality Display, Snapdragon™ S4 Pro четириядрен процесор, 13-мегапикселова камера за бързи снимки и 4G LTE технология. Първокласният смартфон предлага най-доброто от уникалните технологии, съдържание, дизайн и свързаност на Sony, за да осигури на потребителите изобилие от изживявания. Xperia Z ще бъде наличен в световен мащаб от първото тримесечие на 2013 г.

“Xperia Z интегрира повече от половин век иновации в сферата на телевизорите, изображенията, снимките, музиката, филмите и игрите, за да създаде усещането за „супертелефон”, който наистина се отличава”, заяви Куни Сузуки, президент и главен изпълнителен директор на Sony Mobile Communications. “Със страхотните си характеристики, медиа приложенията на Sony, функциите „Едно докосване“ и изключителния живот на батерията Xperia Z е добре подготвен за лидерство на пазара на смартфони. Поставяйки смартфоните в сърцето на своята стратегия, Sony позволява на хората да създават, да се забавляват и споделят съдържание и изживявания, както никога досега.“

Изключително яркият и контрастен Reality дисплей на Xperia Z, работещ с Mobile BRAVIA® Engine 2, пренася дългогодишния експертен опит на Sony при телевизорите в смартфона, за да предостави пълноценно изживяване при гледането със супер яркост и яснота на картината. Смартфонът разполага и с възможностите на дигиталните камери на Sony: оборудван е с Exmor RS for mobile, първият в света сензор за изображения с HDR (High Dynamic Range) видео за смартфони. HDR технологията осигурява чисти изображения при силна насрещна светлина, така че потребителите да могат да снимат ярки и контрастни снимки и видеа при всякакви условия.

     Xperia Z предлага и STAMINA режим на батерията, който може да увеличи времето в режим на готовност четири или повече пъти*, като автоматично изключва изтощаващи батерията приложения, когато екранът е изключен, и ги рестартира, когато екранът отново е включен.

Прецизно проектиран с висококачествени материали, Xperia Z представя уникален OmniBalance дизайн с елегантно заоблени ъгли и гладко огледално покритие от всички страни. Независимо от тънкия си 7.9 мм корпус, Xperia Z е изключително издръжлив с калено стъкло и нечупливо покритие на гърба и лицето, както и с най-високото ниво на водо- и прахоустойчивост*** (IP55 и IP57) във висок клас смартфон.