Изтекоха детайли за Nexus 5

nexus-5-logo

     Следващият Google Nexus телефон се очаква да има заднo или странично монтирани сензори и камера на Nikon, според най-новите слухове.

     Според източници на Phone Arena, Samsung не е единствената технологична компания, която е ще допринесе на пазара смартфон с 5-инчов HD дисплей, добра камера и най-новата версия на Android.

     Снимки и характеристики на следващия Nexus смартфон с марката Google изтекоха и всички доказателства сочат към екран с висока резолюция и цифрова камера, предоставена не от кой да е а от Nikon. Камерата ще бъде с търговската марка на японската компания за фотография и се говори, че ще използва технология „троен сензор за изображения“, което може да създаде нов еталон по отношение на смартфон фотографията.

     Нещо повече, тъй като това е Google телефон и се очаква да бъде официално обявен на годишната си I/O конференция през май, той ще бъде първото устройство в света с Key Lime Pie – версия 5.0 на операционната система Android  – дори Samsung не могат да се сравняват с това. Същият източник твърди, че телефонът ще има сензори за докосване „извън екрана“. Те могат да бъдат интегрирани в рамката около дисплея така, че при определени видове на захващане да активира определени функции или – в задния панел на телефона. По-рано този месец бе публикувана заявка за патент от Google за нов вид функционалност на задния капак за смартфони и таблети. Nexus 5 може би ще бъде първото устройство с тази патентована технология.

     Като оставим на страни новата патентована технология, смартфонът се очаква да е с 8 или 16GB вътрешна памет за съхранение и 2GB оперативна памет. Вътрешните спецификации и висока резолюция показват, че този телефон може да се основава на японската версия на LG Optimus G Pro. Това е реална възможност, тъй като е известно, че последния телефон Nexus 4 или LG Nexus се основава на модела LG Optimus.