Кога ще можем да си купим iPad Air? Цени и характеристики на новият iPad

iPad Air

Остават само няколко дни до стартирането на новият Apple iPad. Всичко, което искате да знаете за iPad Air ще научите тук.

    iPad Air ще бъде пуснат в продажба само след броени дни. Новият iPad ще тежи само 453 грама, но освен лекият таблет,  Apple обявиха и най-новият iPad mini, който също ще бъде с Retina дисплей.

ipad mini 2

Кога ще бъдат пуснати в продажба новите iPad-и?

    iPad Air ще имате възможност да закупите след 1 ноември. Докато iPad mini с Retina дисплей ще излезе на пазара по-късно през ноември, но все още няма информация за точната дата на появата на таблета.

iPad-Air-iPad-mini-with-Retina-Display

Каква ще бъде цената на новите iPad Air и iPad mini в България?

    Най-евтиният iPad Air, който ще можете да си вземете, ще бъде 16GB Wi- Fi само модел , който ще струва около 1000лв. Цените на Apple таблета ще бъдат в зависимост от вътрешната им разполагаема памет, като най-висока цена ще има iPad Air 128GB , който струва около 1500лв.

iPad 5 с 3G възможности струва с около 250 лева повече, така че цената на тези модели ще бъде в диапазон от около 1250 лв до около 1750 лв.

Що се отнася до новият iPad mini, цените ще започват от около 750 лв за Wi- Fi модела с 16GB памет, докато мини таблета със 128GB памет се очаква на цена околко 1300 лв. Цените на iPad mini с 3G възможности ще варират по същия начин като тези на iPad 5 – с около 250 лева нагоре.

С какво се отличава iPad 5?

    Наследникът на iPad 4 е петото поколение на модела, който ще бъде по-лек по-тънък и по-бърз от сегашния iPad модел, поради което ще носи и името iPad Air. Той ще бъде с 9.7 инчов Retina дисплей, същият като на предишния модел, но екранът сега е по-голям, тъй като рамката около дисплея е повече от 2 пъти по-тънка от тази на iPad 4. Впечатляващо е, че новият iPad тежи по-малко от 500 грама. Също като iPhone 5S, той е с 64-битов процесор чип A7, което го прави невероятнит 72 пъти по-бърз от първия iPad на Apple.

ipad mini retina display

Какво ново в iPad mini?

   Неговият 7,9-инчов екран е обновен и вече поддържа резолюция 2048 x1536 пиксела или известен още като Retina дисплей. Подобно на iPad Air, той е значително подсилен с процесор с чип A7 и M7 Мotion. Новото поколение на iPad mini ще се предлага в сребърен, бял, сив и черн цвят.