Acer представи 8-инчов Windows таблет и 5.7-инчов Android смартфон

acer iconia w3

     Acer е във вихъра си по време на конференцията Computex.  Компанията показа нови устройства, включително 8.1-инчовия Windows 8 таблет Iconia W3 и 5,7-инчовия Android смартфон Liquid S1.

       Acer заяви, че Iconia W3 е първият в света 8-инчов таблет, който работи с Microsoft Windows 8 OS – новата платформа бореща се да завладее интереса на потребителите. Таблетът Iconia W3 разполага с 1280 х 800 пиксела резолюция и е оборудван с двуядрен процесор 1.8GHz Intel Atom Z2760. Той тежи 500 гр, предлага се в бял цвят и е с живот на батерията до 8 часа. Има предна и основна 2-мегапикселови камери.

      Малкият размер на таблета го прави идеален за употреба с една ръка, заяви президентът на Acer, Джим Уонг, който също наблегна на производителността на устройството. Новият таблет Iconia е с предварително инсталиран Microsoft Office Home & Student 2013 г., и ще се предлага с допълнителна клавиатура. Без клавиатура, мини таблетът ще се продава на цена между $ 400 и $ 500.

liquid_s1

    Тайванският производител също показа 5,7-инчовия Android смартфон, който ще се появи на пазара през третото тримесечие на тази година. Liquid S1 работи с Android 4.2 и разполага с 1280 х 720 пиксела резолюция. Той е с четириядрен 1,5 GHz процесор и е с живот на батерията до 11 часа. Има 2-мегапикселова камера предна камера и 8-мегапикселова основна на задния панел. Acer все още не са определи цената на мобилният телефон.

    Смартфонът не поддържа LTE възможности, но от друга страна има възможност за използване на две сим карти, а с изброените по-горе характеристики Liquid S1 ще бъде интересен избор за тези, които се нуждаят от наистина голям Android телефон на разумна цена.