Asus Transformer AiO стартира през второто тримесечие

ASUS_Transformer_AiO

     Microsoft обяви, че с пускането на Windows 8 ще пуснат и нови таблети с различен външен вид. Един от тях се очаква да бъде Asus Transformer AiO.

За разлика от Windows 8 хибридите таблет/лаптопи, които започват да се появяват, Transformer AiO е част от нов клас хибрид десктопи (или „table PC“), като Horizon Lenovo и Sony Tap 20. За разлика от тези модели, новият Asus всъщност има вече дата на излизане – началото на второто тримесечие.

     Transformer AiO е под формата на масивен 18,4-инчов сензорен екран с резолюция 1,920 x1, 080, който може да работи или под формата на таблет или като десктоп компютър, когато е прикрепен към неговата базова станция. Той използва Tegra 3 процесор с 32GB вградена памет. Можете дори да смените операционната система от Windows 8 на Android за достъп до пълната му гама от приложения.

    Когато е поставен на док станцията, Transformer AiO става традиционен Windows 8 десктоп компютър (макар и със сензорен екран), използвайки Intel Core процесор, традиционен твърд диск, и Nvidia GeForce GT 730M мобилна графична карта. Като за таблет той е с гигантски екран, но като за десктоп употреба – 18.4-инчов монитор не е толкова масивен. Е това е компромис, който ще  трябва да направите, ако искате хибридните функциите на устройството.

    Transformer AiO ще стартира с цена от $ 1299 в началото на второто тримесечие, която не е точно в границите на основните продажбени единици, които Microsoft предвижда. И все пак, дори и от Asus заявяват, че продажбите на Windows 8  все още не са започнали да се увеличават.

    А вие как мислите? Имате ли интерес към закупуване на Transformer AiO? Смятате ли, че е модел от нова тенденция на настолни компютри, или че ще тръгне в задънена улица?