BlackBerry Z10: Нещо ново, нещо интересно

BlackBerry-Z10

     BlackBerry Z10 се оказа много важен за американската компания. Той е първият телефон от „новите“ BlackBerry. Той е първият телефон от серията BlackBerry 10. Той е първият телефон, с който BlackBerry показаха, че са готови да се изправят срещу конкуренти като Apple, Google  и дори Microsoft, когато става въпрос за пазара на смартфони.

Дизайн

bbz10

 

   Въпреки, че BlackBerry Z10 няма да ви удиви с външния си вид,той стои доста удобно в ръката. Няма грапавини или излишни заобления, които да го направят неудобен при захват. Размерът и теглото му правят смартфона, който освен, че е удобен за хващане, но по-важното – прави го лесен за използване с една ръка.

blackberryz10 in hand

Работа и ефективност

    Има доста какво да правите с 1.5GHz двуядрен процесор, заедно с 2GB оперативна памет.  Всеки, който прекара няколко минути с BlackBerry 10 ще осъзнае, че всяка част от новия софтуер на BlackBerry определено си заслужава вниманието. Движенията на софтуера са гладки и без забавяне. С помощта на Peek функцията проверявате всички уведомления, също можете да видите всичко какво се случва в момента от текстови съобщения,  имейли, до актуализации в социалните мрежи  и всичко на едно място – в BlackBerry Hub.

    Дисплей е достатъчно голям – 4,2 инча . Той е с резолюция от 1280×768 и гъстота на пикселите 356ppi. Това означава, да сърфирате в интернет, да играете игри или гледате снимки – всичко е ясно и цветове са представени доста добре. Същото може да се каже и за живота на батерията на Z10, както добре.

blackberry-z10_camera

    BlackBerry са поработили доста върху качеството на  камерата и резултатът е налице. В някои ситуации, камерата прави по-добри снимки, отколкото iPhone 5. Снимките на открито, с ярка слънчева светлина са доста добри, благодарение на 8-мегапикселовата камера. Но дори и в условия на слаба осветеност, резултатите също са добри, макар че не може да се сравнява с качеството на камерите на устройства като HTC One или на Nokia Lumia 920. Режимът Time Shift е доста голям плюс за камерата му, той ви помага, когато се опитвате да заснемете идеалната поза, без да се налага да правите един куп снимки за целта.

    В заключение можем да обощим: BlackBerry Z10 е чудесен смартфон, който наистина все още няма очевидни недостатъци, с изключение на поддържката на недостатъчен брой приложения. Хардуерът напълно отговаря на необходимите изисквания, за гладка и безпроблемна работа с апарата. Софтуерът на BlackBerry 10 е изключително лесен за използване, пълен с достатъчно забавления. И ако дори искате нещо ново, да се откъснете от нашумелия Android или IOS, тогава BlackBerry Z10 несъмнено е за вас.