Google Nexus 5 ще стартира следващия месец

nexus-5-kitkat

    iPhone 5S и Samsung Galaxy Note 3 няма да бъдат единствените смартфон флагмани, които ще са се появили до края на 2013 година. Има поне още един смартфон флагман, който очакваме да се появи много скоро. Това е  Nexus 5, устройство, което се очаква да заеме мястото на спреният за момента от продажба в Google Play – LG Nexus 4.

    Google Nexus 5 се очаква да стартира през октомври, а до този момент изглежда, че смартфонът отново ще бъде брандиран с марката LG и това ще е вторият Google Nexus телефон на компанията.

   Смята се, че Nexus 5 ще е първият Android смартфон, който ще работи с новата версия Google Android KitKat (версия 4.4). Да, за тези, които са пропуснали новината – името Android Key Lime Pie е заменено с Android KitKat.

   Последните слухове твърдят, че Google Nexus 5 ще се появи на 14 октомври, а неговият старт на пазара се очаква към края на следващия месец заедно с появата на Android KitKat.  Nexus 5 най-вероятно ще бъде оборудван с мощен Qualcomm Snapdragon 800 процесор.
nexus 5 leaked photos
Вчера се появиха сравнителни данни за показателите на Nexus 5. Според публикуваната таблица новият смартфон Google Nexus 5 надминава почти всички налични устройства на пазара с изключение единствено на наскоро излезлият флагман iPhone 5S.   nexus-5-gfxbench-test

    В направеният GFXBench тест,  Nexus 5 се сравнява с най-добрите в момента смартфон флагмани на пазара като – Sony Xperia Z1, Samsung Galaxy S4, LG G2, и HTC One. Всъщност, единственият телефон, който не надминава бъдещият смартфон на Google и по-точно е с едни и същи показатели като него е чисто новият Apple iPhone 5S.

   До момента очакваните характеристиките на Google Nexus 5 ще включват голям дисплей 1080p, Qualcomm Snapdragon процесор 800, 13MP камера, по-мощна но несменяема батерия, както и по-голяма вътрешна памет, но без място за допълнителна карта памет, 4G LTE възможности и Android 4.4 KitKat.