HTC One Mini – новото допълнение в семейството на HTC

htc-one-mini

     Слуховете покрай предстоящата поява на мини версията на HTC флагнама HTC One вече са потвърдени, според публикация в един от уебсайтовете притежавани от HTC.  Името на новия HTC смартфон е потвърдено – HTC One Mini, както и характеристиката на дисплея – 720p резолюция. Компанията по невнимание потвърди съществуването на HTC One Mini като публикува някои негови характеристики в профил на собствения си домейн  htcmms.com.tw.

      Информация, която бе видяна не е много пълна по отношение на очакваните характеристики на устройството, но това което потвъждава е наличието на операционната система Android 4.2 Jelly Bean и 720p резолюция на екрана(1280 х 720 пиксела). Съдейки по данните в страницата, можем да очакваме номера на модела на HTC One Mini да е PO581. Подобна информация се появи и в навечерието на излизането на сегашния топ модел HTC One, които също могат да бъдат намерени на сайта с номера на модела на PN071.

      Очаква се новият телефон да запази същия дизайн като на по-големия си брат, което означава, че малкия смартфон също ще има двойни предни високоговорители. Други детайли, като например спецификации на камерата или относно неговият процесор все още са неизвестни. Но може би много скоро ще научим и това, имайки в предвид бързината, с която изтича новата информация около HTC.

      Въвеждането на по-малки версии на най-търсените модели смартфони в момента се  наблюдава и  в продуктова линия на Samsung, които също скоро ще пуснат мини допълнение към своята успешна Galaxy линия – Samsung Galaxy S4 Mini. Но докато Samsung разполага с широка гама от мобилни телефони в различни ценови диапазони, HTC One Mini ще изиграе по-важна роля в своя клас, тъй като изглежда, че ще запълни нишата на средния клас смартфони. Миналата година, HTC добави към своята линия  HTC One доста устройства, включително HTC One X, HTC One S и HTC One V.