iPad 5 и iPad Mini 2 с възможно забавяне

ipad 5

     Ако чакате появата на iPad 5 или iPad Mini 2, за да се сдобиете с дългоочаквания таблет на Apple, най-вероятно ще се наложи да почакате по-дълго от колкото сте си мислили. Според последните слухове датата на излизане на двата таблета може да се отложи малко във времето.

     Причината за евентуалното забавяне на най-очакваните таблети е, че дългогодишния партньор на Apple – Foxconn е спрял производството на новите Apple таблети.  Китайската компания в Cupertino вече не е в договорни отношения с  американския гигант, за който произвеждаше таблети. Слуховете твърдят, че това ще се отрази на появата на 9.7-инчовия iPad 5 и 7,9-инчовия мини iPad Mini 2.

ipad-mini-2rumor

    Въпреки че Apple все още не са обявили официално датата на предстоящата поява на новите модел iPad и iPad Mini, предположенията са следващото поколение таблети да стартират през септември заедно с представянето на  актуализацията на операционната система iOS 7.

    Последните доклади сочат, че са Apple прекратили партньорството си с Foxconn, поради липса на надеждност на производството на партньора им. Твърди се, че проблемите с производството на iPhone 5 са принудили Apple да направи тази стъпка, дори и в резултат на това да се забавяни появата на предстоящи им продукти.

iPad 5 и iPad Mini 2 слухове

    С очакваната поява на iPad 5 и iPad Mini 2 по-късно тази година както и тази на iPhone 5S, се смята че това ще бъдат първите устройства, който ще се появят с предварително инсталирана операционна система iOS 7.

    Докато наследникът на iPad 4 се очаква да е с нов по-тънък дизайн, основното подобрение на iPad Mini 2 най-вероятно ще бъде наличието на новият Retina дисплей. Други слухове сочат подобрение в оптиката на камерата, по-бърз процесор и по-голяма памет.

    И тъй като най-много се твърди, че смартфонът iPhone 5S ще стартира в края на септември, само въпрос на време е да започнат да се появяват и конкретни дати около старта на новите iPad таблети.