iPhone 5S – Всичко, което искате да знаете

iphone5s

Apple представи официално новия iPhone 5S.

    Всъщност Apple показа не само един, а цели два смартфона iPhone – iPhone 5s и iPhone 5c. Но новият Apple iPhone 5S  е смартфонът флагман на Американският гигант и е най-добрият iPhone, който можете да си купите. Той изглежда точно като iPhone 5, но с много по-добри хардуерни и софтуерни характеристики, които го правят всичко два пъти по-бърз според изявление на  Apple казва. Да не забравяме и най-голямото му предимство –  има скенер за пръстови отпечатъци.

IDtouch-iphone-5s

iPhone 5s Дизайн

    На външен вид новият iPhone 5S не се различава почти по нищо в сравнение с миналогодишния iPhone 5. Около „Home“ бутонът сега има сребърен (или златен) пръстен, който обозначава изключителния скенер за пръстови отпечатъци, но всичко останало е почти същото – същия алуминиев корпус, същия 4-инчов дисплей. Е все пак има нещо различно – iPhone 5S има нов вариант в златист цвят, заедно с обичайните черен и бял.

iphone 5s gold

iPhone 5s Хардуер

    iPhone 5S се захранва от новият A7 процесор, който е 64-битов чип. Това е първият смартфон с 64-битов чип, което го прави и два пъти по-бърз от iPhone 5 (и 40 пъти по-бърз от първият iPhone на Apple). Новият смартфон на Apple работи с OpenGL ES 3.0, което подобрява графичната му производителност до изключително високо ниво. Чипът A7 има 3x регистри с общо предназначение, 2x плаваща запетая регистри и над един милиард транзистори.

iPhone 5s Четец за пръстов отпечатък

    Точно както очаквахме, „Home“ бутона на iPhone 5S  е с допълнителна функционалност, като има вграден скенер за пръстови отпечатъци. Apple е внедрила в него функцията „Touch ID“. Скенерът прави флагмана iPhone 5S още по-сигурен от преди, като ви позволява да използвате скенерът за пръстови отпечатъци, вместо да въвеждате парола. Това става с поставяне на палеца върху новият бутон от сапфирен кристал и вашият iPhone 5S се отключва. Сребърният пръстен около бутона ще ви разпознае, когато поставите пръста си върху него, така че не е нужно действително да натискате бутона.

iphone 5s fingerprint

iPhone 5s Камера

    Както при всеки нов iPhone, Apple се фокусира най-много върху подобряване на своята камера. iPhone 5S има двойна LED светкавица, която съставена от две отделни светлини – бяла и кехлибарена, като правят снимките да изглеждат с по-естествени и балансирани цветове.

iphone 5s -iphone 5 cameras

    Камерата отново е 8-мегапикселова, но както знаете мегапикселите неопределят цялостното качество на изображенията. Американският гигант Apple са подобрили камерата на iPhone 5S  с помощта на по-голяма f/2.2 бленда и 15% по-голям сензор. Като цяло това означава, че камерата е с много по-голяма чувствителност към светлина, което ще допринесе за по-качествени и чисти снимки.

iphone 5s camera

    Камерата на наследникът на iPhone 5 има автофокус и два пъти по-бърза автоматична стабилизация на изображението, както и нов „burst“ режим, който уловя десет кадъра в секунда.

iPhone 5s Батерия

   Батерията на iPhone 5S изглежда да е с по-добър живот на пръв поглед, като се упоменава, че издържа 10 часа по време на разговори, 10 часа с LTE сърфиране, както и 250 часа в режим на готовност. Като цяло се вижда подобрение в сравнение с миналогодишния модел iPhone 5, при който батерията издържа 8 часа по време на разговори, 8 часа с LTE сърфиране и 225 часа в режим готовност.  Все пак е нужно да изчакаме и да видим дали наистина ще се държи батерията в същите граници, които са заявили първоначално.

http://www.youtube.com/watch?v=wGCetsl-srk