iPhone 5S и iPhone 6 с напълно нова технология на камерата

iPhone 5s

    За бъдат достойни конкуренти на сегашните лидери на смартфон пазара – Galaxy S4 Zoom, Nokia Lumia 1020 и HTC One, Apple най-вероятно ще добавят нова технология на камерата на iPhone 5S и iPhone 6. И като говорим за нова технология, нямаме в предвид единствено увеличаване на броя на мегапикселите на камерата.

     Предположенията за това произлизат от одобрението на нов патент на Apple във вторник, който бе подаден за одобрение през 2010 година. Вътрешен представител Apple докладва, че новото изобретение е озаглавено „Заснемане на изображение, използвайки сензори за яркост и цветност“ и представлява уникална мулти-сензорна система на камерата, която може да се използва в портативни устройства като iPhone.

    Тази нова iPhone камера ще заснема изображения с високо качество чрез преработка на първичните данни от три сензора, включващи яркост, цвят и други данни, които съставляват една цялостна цветна снимка.

    Системата следва да се въведе за наследниците на iPhone 5, благодарение на която ще се насладите на технология подобна на HDR, при която „данни загубени с един сензор могат да бъдат изведени от друг, тъй като изображенията се наслояват в процеса на обработка.

   Най-голямото предимство на камерата на Apple е, че ще може да прави снимки при слабо осветление и въпреки това те ще са с висока резолюция и точнo представяне на цветовете.

    Новата три-сензорна камера е по-вероятно да бъде въведена в iPhone 6, тъй като производството на iPhone 5S е вече в ход и според последните слухове ще можем да го видим на пазара в края на септември или началото на октомври.

    От друга страна, iPhone 6 се очаква да дебютира през първото тримесечие на 2014 година, според анализатори бъдещият смартфон или така нареченият фаблет ще се появи между февруари и март следващата година.