iPhone 5S – слухове и истини

iphone-5s-logo

    Ако погледнем малко назад в историята на Apple смартфоните, можем да стигнем до заключението, че iPhone 6 най-вероятно ще се появи следващата година, а iPhone 5S ще видим за първи път по рафтовете на магазините още тази година.

     iPhone 3G се появи с нов дизайн на първия iPhone. Една година по-късно iPhone 3GS обнови характеристиките на предишния модел. iPhone 4 представи и нов дизайн пред обществото, докато iPhone 4S отново опресни само хардуера . И тъй като историята обикновено се повтаря по един или друг начин, тази година най-вероятно ще станем свидетели на представянето на iPhone 5S, добавяйки по-мощен хардуер от миналогодишния iPhone 5 с евентуални минимални подобрения в дизайна.

       Въпреки това, предположенията, че Apple ще пуснат iPhone 5S тази година не се базират само на прегледа на историята на компанията, но също така се позовават на многобройните слухове и информация, които се появиха през последните няколко месеца.

iphone5s-leak2

     В началото на миналата седмица, няколко снимки на новия смартфон се появиха в интернет, като предполагаеми доказателства за дисплея на iPhone 5S сравнен с този на iPhone 5. За съжаление тези от вас, които очакват промени и подобрения ще бъдат разочаровани, ако тази информация е вярна, тъй като двата дисплея изглеждат почти идентични. Малка разлика се отличава единствено в лентовия кабел, който захранва и предава информация към дисплея.

iphone5s-leak

      Ако появилите снимки са истински изглежда, че предната част на iPhone 5S ще бъде почти същата като на предишния iPhone. Но как стоят нещата със задната част на бъдещия смартфон? Както се очакваше, историята се повтаря и тук, като отново задната част на iPhone 5S (с и без задния панел) изглежда да няма коренна промяна от своя предшественик. Тук миниатюрна разлика се вижда в капацитета на батерията – новият флагман на Apple евентуално ще бъде с 5.92 Whr за разлика от текущия iPhone 5, който е с 5.45 Whr батерия.

iphone 5s rumors

    Друга област, в която iPhone 5S очевидно ще се различава от предшественика си е камерата – LED светкавица ще има подобрения. Според изтеклите снимки, iPhone 5S ще разполага с двойна LED светкавица, потвърждавайки по-ранните слухове.

    По-рано тази година се беше появил слух, че iPhone 5S ще включва следващото поколение на Apple CPU A7, който би осигурил сериозен тласък в процесорната мощ. За съжаление, последните изтекли снимки на дънната платкаi на Phone 5S  не показват никакви признаци на наличие на процесора A7. Това не означава, че новият процесор на Apple няма да намери място в предстоящото устройство на компанията.  Ако все пак A7 не захранва бъдещият топ модел на Apple, устройството най-вероятно ще бъде с A6X CPU, който в момента задвижва iPAD 4.

     Други слухове относно характеристиките на iPhone 5S:

  • 12MP или 13MP основна камера с подобрено заснемане в по-слабо осветлени места и подобрен HDR режим.
  • 2MP предна камера (или FaceTime камера) с подобрен автофокус в условия на променлива светлина и функцията Dual Shot, нещо което има и Samsung Galaxy S4.
  • Сензор за пръстови отпечатъци, вграден в „Home“ бутона

     В случай, че се чудите каква ще бъде операционната система на iPhone 5S – вече сме 100% сигурни, че ще бъде наскоро обявената IOS 7.

     И въпреки, че все още няма как да знаем с какъв хардуер ще бъде iPhone 5S, що се относнася до цялостния дизайн – вече почти единодушно можем да кажем, че следващия смартфон на Apple ще изглежда почти идентично на iPhone 5.