iPhone 5S с потвърдена дата за своята поява

Apple invitation

    Apple най-накрая изпрати официални покани за медийното събитие в Купертино на 10 септември. До този момент за това събитие се изписаха множество слухове и всички очакваме с нетърпение следващата седмица да видим за първи път новите смартфони на компанията – iPhone 5S и iPhone 5С.

 

    От няколко седмици слухове твърдят, че датата на дългоочакваното събитие ще е 10 септември и само ден преди старта на Samsung Galaxy Note 3, компанията е изпратила покани за събитие, което ще се проведе в Сан Франциско на същата дата.

    В поканата на Apple не се споменава за появата на никое устройство,  но със своето послание загатва, че все пак компанията ще обяви нещо голямо.

    Предполага се, че събитието ще даде старта на два iPhone смартфона – на наследникът на iPhone 5 – iPhone 5S  и на iPhone 5С – по-евтин iPhone, който ще се конкурира с евтини смартфони с Android на пазара.

   През последните няколко седмици се носят слуховете за нов златист цвят на iPhone5S и поява на iPhone 5C в различни цветове –  нещо, което вида на тази покана почти потвърждава.

iPhone 5S характеристики

    iPhone 5S се очаква да бъде представен на 10 септември по време на медийното събитие на Apple и най-вероятно ще пристигне с функции от висок клас. Според слухове той ще бъде с дизайн, подобен на смартфон флагмана iPhone 5, с подобрена камера, по-добър процесор и новата операционна система iOS 7. Най-вероятно новият софтуер iOS 7 ще бъде подробно представен по време на събитието и тази дата ще бъде официално неговия старт.

iPhone5S gold

iPhone 5C характеристики

    iPhone 5C се очаква да има 4-инчов Retina дисплей, двуядрен процесор, тънък пластмасов дизайн, 8-мегапикселова камера и операционна система iOS 7. Очаква се да бъде достоен конкурент сред евтините смартфони, като слуховете предполагат по-ниска цена от около $ 400 без договор.

iphone-5c-colors

iOS 7 дата на поява

     Друго, което Apple се очаква да обяви на това събитие, е датата на появата и на новата операционна система iOS 7. Съдейки по миналогодишни данни, Apple  пусна предишните версии на софтуера в между предварителните поръчки на смартфоните iPhone и датата на тяхната поява на пазара, така че е възможно да го видим някъде между 10-ти  и 20 септември. Други слухове предполагат, че датата ще е  в деня на събитието – 10 септември.

ios 7

iPad 5 и iPad mini 2

    iPad 5 и iPad mini 2 най-вероятно няма да видим на 10 септември, според последните слухове.  Предполага се, че датата на старта на наследниците на iPad 4 и iPad mini ще бъде през октомври.

iPad-mini-2-iPad-5 lunch