Nokia представи официално новата 41-мегапикселова Lumia 1020

lumia1020

      Днес се провежда пресконференция на Nokia в Ню Йорк, a звездата на шоуто е разбира се Lumia 1020. Няколко часа преди официалната поява на наследника на Nokia Lumia 920, The Verge публикуваха снимки на 41-мегапикселовата Nokia брандирана с името PureView. Вече е известно, че  новият смартфон флагман на финладската компания ще бъде с 4.5-инчов AMOLED дисплей, 2GB оперативна памет, 32GB на съхранение и уникален широкоъгълен обектив на предната камера. Някои от нейните характеристики се появиха по-рано тази седмица в интернет пространството.

lumia1020_1

     Камерата PureView  на Nokia Lumia 1020 има ксенонова светкавица и F/2.2 обектив, заедно с ново приложение за камерата и OIS оптичен стабилизатор на изображението. Новото приложение на камера ще осигурява достъп до баланса на бялото, ISO, фокуса, скоростта на затвора и други настройки от менюто. Новата функционалност на камерата е пълна с опции, като например превключване съотношението на размера на снимките и способността да се заснеме изображение в режим „dual capture“, който прави снимки в различни резолюции по едно и също време. Друга характеристика на камерата е 6x оптично увеличение в режим на заснемане на  видео със 720p резолюция и възможност за запис на висококачествен стерео звук с дълбок бас, въпреки наличието на цифрови висококачествени микрофони.

lumia1020_3

   Към аксесоарите на Nokia Lumia 1020 е включен протекор за задната част на смартфона, който от своя страна има възможност за монтаж на статив и две нива на бутона за камерата. Протектора се прикрепя към задната част на Lumia 1020 и има USB порт и батерия.

lumia1020_2