Samsung Galaxy S9 Plus или Huawei P20 Pro – Кой е по-добър?

Samsung Galaxy S9 Plus или Huawei P20 Pro – Кой е по-добър?

Макар че си имат своите отличителни и уникални характеристики, Huawei P20 Pro и Samsung Galaxy S9 Plus всъщност доста си приличат. И, все пак, кой от двата Android телефона е по-добър?

 

Samsung Galaxy S9 Plus или Huawei P20 Pro – Дизайн

Най-новите флагмани на Samsung и Huawei са страхотни откъм дизайн. При Galaxy S9+ виждаме прекрасни извивки, много стил и сензор за пръстови отпечатъци под камерите на гърба, в средата на устройството.

При Huawei P20 Pro сензорът за отпечатъци е в доста широкото поле на предния панел под дисплея.

Голям плюс на модела на Samsung са жакът за слушалки и стъкленият гръб, който осигурява безжично зареждане на телефона – две функции, които няма да намерите в P20 Pro.

 

Samsung Galaxy S9 Plus или Huawei P20 Pro – Дисплей

samsung galaxy s9 plus или  huawei p20 pro дисплей

6.2-инчовият S9+ има най-добрата картина, която сме виждали в смартфон – с безупречна яркост на OLED панела и несравним диапазон от нюанси. Цветовата конфигурация може да се настройва според потребителския вкус.

Въпреки че Huawei използва екран на Samsung, яркостта, интензивността на цветовете и плътността на пикселите на дисплея на китайския смартфон не съответсват на тези в Galaxy S9+. 6.1-инчовият OLED панел на P20 Pro е много добър, но не е най-добрият.

 

Samsung Galaxy S9 Plus или Huawei P20 Pro – Производителност

Процесорът Kirin 970 в P20 Pro е цяло поколение след последния чипсет на Qualcomm. Snapdragon 845 и 6 GB RAM, които поддържат Galaxy S9+, го правят най-добре работещият Android телефон до момента.

 

Samsung Galaxy S9 Plus или Huawei P20 Pro – Камера

В Huawei P20 Pro има цели 4 камери – три на гърба и една на предния панел. Трите сензора на основната камера са: огромните 40 MP, 20 MP монохромен обектив и 8 MP телеобектив. Камерата за селфита е 24-мегапикселова.

Galaxy S9+ разполага с двойна основна камера, на която и двата сензора са 12-мегапикселови, а единият сензор е с телеобектив. Тази камера е с променлива бленда с възможност за превключване между f/1.5 или f/2.4 – в зависимост от условията. Селфи камерата е 8-мегапикселова.

samsung galaxy S9 plus камера

Samsung Galaxy S9 Plus камера

P20 Pro е изключително добър при ниска осветеност. Нощният режим оставя затвора отворен за цели 4 секунди, като същевременно премахва размазването от нестабилни ръце, благодарение на функцията за стабилизиране на изображението. Резултатите са забележителни!

huawei p20 pro камера

Huawei P20 Pro Камера

Samsung Galaxy S9 Plus или Huawei P20 Pro – Батерия

Устройството на Huawei идва с огромна батерия – 4000 mAh, осигуряващи дълъг живот с едно зареждане. Батерията на Galaxy S9+ е 3500 mAh, което също означава голяма продължителност на работа с едно зареждане, но все пак по-малко, отколкото при конкурентния апарат.

Освен това, Huawei P20 Pro се зарежда по-бързо – 57% за 30 минути със SuperCharge зарядно. Също за 30 минути батерията на Galaxy S9+ се пълни само 38%.

 

Samsung Galaxy S9 Plus или Huawei P20 Pro – Софтуер

P20 Pro и Galaxy S9+ използват Android Oreo – най-новата версия на мобилната операционна система на Google. Huawei има малко предимство – използва ъпдейт 8.1 при 8.0 във флагмана на Samsung. Разликата е малка, но е налице.

P20 Pro има EMUI графичен интерфейс, докато Galaxy S9+ използва Samsung Experience. И двата са изменения на оригиналния софтуер, допълнени с редица страхотни характеристики.

В Galaxy S9+ виждаме Bixby – виртуален асистент с много полезни функции. Панелът Edge позволява организиране на команди за бърз достъп и често използвани контакти в лесно достъпен прозорец, който винаги се вижда на някой от екраните.

P20 Pro пък предлага функция за дублиране на определени приложения – ако често ви се налага да превключвате между различни профили в една социална мрежа. Компонентът за невронна обработка в чипсета на Huawei помага на камерите на устройството да идентифицират предметите, като по този начин снимките стават по-добри.

 

Заключение

Колкото и вълнуващи да са възможностите на P20 Pro, особено по отношение на камерите, телефонът на Huawei просто не е толкова перфектен, колкото Galaxy S9+.